Skalpelldansen


Vid 35 års ålder har Jonas Lerman uppnått allt en författare kan drömma om. Böckerna om kirurgen och flickmördaren Carl Cederfeldt säljer som smör, beundrarinnorna står i kö och han har suttit i fler tv-soffor än han kan minnas. All kritik mot det extrema våldet i hans romaner avfärdar han med att allt bara är på låtsas.
Tills det en dag inte alls är på låtsas längre.
Steg för steg förvandlas Jonas liv till en obegriplig mardröm och gränsen mellan fiktion och verklighet blir allt suddigare. Av hans tidigare så bekväma författartillvaro återstår till slut bara skräck, galenskap och torterade tonårsflickor. Jonas enda chans till räddning verkar vara att hitta svaret på den klassiska författarfrågan: ”Var får du allt ifrån?”

Skalpelldansen är en psykologiskt laddad skräckroman, satt i svensk nutidsmiljö och samtidigt fast förankrad i klassisk skräcktradition. Utkommer på Telegram Bokförlag i april 2012.

Sagt om skalpelldansen

”Skojig metaroman om en skräckthrillerförfattare som skriver om en ond seriemördare.”
Dagens Nyheter


”Jenny Milewski ser ut som en ung Siw Malmqvist, men skriver blodig skräck i Stephen Kings anda.”
Café Magazine


”... rör sig elegant mellan vardagens begriplighet och en allt mer hotande omvärld.”
Sydsvenska Dagbladet


”Skalpelldansen är en smart utformad skräckroman som dessutom problematiserar det litterära våldet och dess förhållande till verkligt våld.”
Skånska Dagbladet


”Jag tror att den här Jenny Milewski egentligen är ganska rolig.”
Kulturnytt i P1


”Skalpelldansen” är inte utmanande, men den fyller sitt syfte. Den är lättläst och den underhåller.”
Norran


"Det är en imponerande debut där många klassiska ingredienser från skräckkulturen möter ett nutida postmodernt samhälle"
Henrik Elstad, Litteraturmagazinet


"Med känsla för detaljer och en rejäl skopa kolsvart humor är det en mycket intressant skräckdebut"
Emma Kraü, Litteraturmagazinet


”Alltsammans förvandlas till ett blodigt drama av ett snitt som inte så lite påminner om de grekiska tragediernas blodiga familjedramer.”
Dast Magazine


"Stilistiskt befinner vi oss på välkänd mark, och det är njutbart att läsa en författare som behärskar språket och knepen så väl som Milewski."
Swedish Zombie