tisdag 21 december 2010

För mycket av det goda

Mycket bloggande har det varit ont om på sistone. Och anledningen till det stavas D-E-C-E-M-B-E-R. En riktig skitmånad är det. Dubbelt så eftersom så den är så fullsmockad med treeevligheter att man genast får dåligt samvete för att man tycker att det är en skitmånad.

Förutom alla kunder som pressar deadlines för att "vi alla ska kunna ta julledigt sen" är det glöggmingel, julavslutningar, lussetåg (gärna för båda barnen på olika ställen samtidigt för att skapa maximal frustration), köpa avtackningspresenter, baka pepparkakor, hitta på julklappar som kan kompensera för den där touch-mobilen med fri surf som inte kommer att inköpas till tioåringen, koka knäck som ingen kommer att äta och gå på ännu mera glöggmingel. Gärna arrangerade under parollen "Ta en paus från julstressen", varpå man till slut vill skrika: "Men fattar ni inte? Det är ju det här som är julstressen!"

Dessutom måste nödvändigtvis alla dessa trevligheter äga rum under en årstid som omöjliggör all form av effektiv förflyttning. I fredags var det julfest med mitt förra jobb. I Köpenhamn var det tänkt, men det fick förstås bokas av eftersom inte tågen gick och vi fick äta julbord på Kronprinsen istället. På väg dit ramlade en av oss på en isfläck och bröt foten, under middagen ringde VD:ns fru som hade kört fast i en snödriva och framemot kaffet satt alla med sina mobiler och försökte lista ut huruvida bussen hem var inställd eller inte. Suck.

Nej, nu får jag sluta gnälla. Julbordet var jättegott, det ska bli mycket trevligt att fira jul med familjen i Dalarna och jag ser med spänning fram emot att åter få se "Trolltyg i tomteskogen" på julafton. Jag behöver nog bara äta lite fler pepparkakor så blir jag snäll.

Och för att komma i extra stämning bjuder jag på en juldikt från Malmö FFs officiella julkort som undertecknad totat ihop alldeles själv, med ganska mycket hjälp från Victor Rydberg

2 kommentarer:

  1. Det var en roligt dikt. Har du andra på lager?

    /Av vem nu kan det vara :-)

    SvaraRadera
  2. Ja du, vem det nu kan vara. Förutom denna har jag skrivit en dikt i hela mitt liv. Som trettonåring. Den var inte lika rolig.

    SvaraRadera