Skrivkurser

Eftersom att skriva böcker är det roligaste jag vet kan jag inte låta bli att sprida min skrivglädje till andra. På  Skrivarakademin Malmö håller jag kursen "Kriminalroman och thriller" med den här kursbeskrivningen:

Vill du skriva en hårdkokt thriller från samhällets baksida, en kriminalroman som gestaltar det grå polisarbetet eller kanske en klassisk variant – ett mord i herrgården och upplösningen i biblioteket? Oavsett vilket, så ger den här kursen dig bra grundkunskaper.

Mål
Att ge deltagarna de grundläggande konstnärliga och hantverksmässiga grunderna i konsten att skriva en spännande och trovärdig kriminalroman eller thriller.

Upplägg & Innehåll
I kursen går vi igenom en rad olika aspekter av skrivandet, som att bygga en intrig, skapa trovärdiga karaktärer och att gestalta miljöer och känslor. Under lektionerna varvar vi teoretiska genomgångar med kortare skrivövningar. Till varje tillfälle ges också en hemuppgift som vi går igenom och kommenterar tillsammans. Det kan vara att till exempel skapa en egen deckarkaraktär eller beskriva en brottsplats. Vi pratar också om skrivprocessen och hur det kan gå till att få sitt manus antaget av ett förlag
.

Mer information och anmälningsblankett finns på Folkuniversitetets hemsida.