onsdag 18 januari 2012

Det drar ihop sig

Här på Ferkens gränd i Gamla Stan ligger Telegram Förlag


I måndags var jag på förlagsmöte i Stockholm. Där hade dom nåt konstigt vitt gojs på gatorna, mycket märkligt. Det är bara att konstatera att snöslask, högklackade stövlar och Gamla Stan är en mycket dålig kombo.

På programmet stod möte med redaktörs-Agnete, för att diskutera de sista oklarheterna i redigeringen och sedan möte med förläggar-Annika och PR-Malin för att diskutera lanseringsstrategi. Tänk, det börjar verkligen kännas nu. Ända tills nu har det verkat vara så oerhört avlägset, det där konstiga att historien jag skrivit ska bli en riktig bok. Tiden fram till april har verkat snigla sig fram och aldrig ta slut. Och nu är jag plötsligt nästan framme.

Diskussionen kring där manuset, som jag skrivit om så många gånger, är nu nere på nivån huruvida Alvedon ska skrivas med versal eller inte och trycket är faktiskt bara en månad bort. Väldigt roligt förstås, men mer än en aning läskigt.

Fast riktigt färdigt är det inte. Det som händer härnäst är att texten ska sättas och sedan korrekturläsas igen. Omslagsdesignen ska spikas och baksides- och fliktexter skrivas. Beskrivning och bild ska ordnas till nätbokhandlarna och PR-vinklar bestämmas. Och så förstås ska en naturligtvis ska en rejäl releasefest ordnas.

Men som sagt, det drar ihop sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar