söndag 8 januari 2012

Slut på ett gott år!

Nej, jag har inte dött. Är bara så djupt inne i redigeringsdimman att jag knappt ser handen framför mig. Men nu har jag i alla fall kämpat mig ut en liten stund för att bättre sent än aldrig försöka sammanfatta det fantastiska, galna, märkliga år som var mitt 2011.

Någon tjusig årskrönika med bildbevis blir det inte (jag ser redan dimmorna samlas vid horisonten igen). Men någon slags lista över varför 2011 blev ett år att berätta för barnbarnen om tänkte jag ändå ställa samman för eftervärlden (eller åtminstone för mig själv, så att jag aldrig glömmer att glädjas över allt det tokiga jag var med om).

För 2011 var nämligen året när jag ...

... skrev om mitt manus för sista gången (trodde jag då) under en fantastiskt intensiv skrivvecka tillsammans min då nyfunna och mycket kära vän, Nene Ormes.

... blev medlem i Skåne Weird - stödföreningen för oss som skriver märklig fiktion i skåneregionen och lärde känna fantastiska människor som bland andra Karin Tidbeck, Karin Waller och Mackan Andersson.

... skickade in min roman för sista gången och fick svar efter en vecka (!) med ett ja till utgivning på Telegram Förlag.

... gick på mitt livs första konvent, Eurocon 2011 och fick säga "Hi, I'm a horror writer" till en internationellt framgångsrik amerikansk författare (Elizabeth Bear).

... lärde känna en internationellt framgångsrik svensk författare (Sara Bergmark Elfgren) som visade sig vara synnerligen trevlig.

... fick se min man simma 4 kilometer, cykla 18 mil och springa en marathon och därmed gå i mål i Copenhagen Challenge som en riktig ironman, han som för några år sedan knappt kunde springa en halvmil.

... äntligen insåg att min roman skulle heta Skalpelldansen och inte något annat trams.

... fick säga att min roman heter "The Scalpel Dance" till punklegenden och noir-författaren Nathan Larson.

... pratade om min bok med Thomas Öberg, sångare i Bob hund och föremål för min gränslösa beundran de senaste 20 åren.  Kan vara årets absoluta höjdpunkt - om jag måste välja (ja, det slår ett kontrakt. Så det så.)

... fick ett grymt omslag gjort av Niklas Lindblad på Mystical Garden Design.

... gjorde debut som skrivlärare på Folkuniversitetet i Malmö, hur roligt som helst!

... fick en novell antagen till Utopi Magasin.

... var med i Svensk Bokhandels vårkatalog och lyckades nämna Avesta i mitt debutantporträtt.

... skaffade en författarhund som heter Abby och är världens objektivt sett finaste borderterrier.

... och redigerade, redigerade och redigerade lite till.

Ja, ni märker själva. Och 2012 har ju alla förutsättningar att bli minst lika spännande som sin föregångare. Så håll i hatten, nu kör vi!

Men först ... in i redigeringsdimman igen.

2 kommentarer:

  1. Ditt år rockade! Och du, jag röstar för en ny skrivomgång, snart! Vi kan uträtta underverk.

    SvaraRadera
  2. Utan tvekan, du rockar!

    SvaraRadera